Salg

Salg af virksomhed

Skal din virksomhed sælges eller blot sættes til salg?

Hvis din virksomhed skal sættes til salg kan du lave en aftale med en vilkårlig rådgiver. Hvis din virksomhed skal sælges, skal du lave en aftale med en professionel rådgiver.

At gennemføre et salg af en mindre eller mellemstor virksomhed er noget de færreste oplever flere gange gennem livet. Det er derfor afgørende at alliere sig med erfarne og kompetente rådgivere i forløbet. Faqtum M&A er en erfaren og kompetent rådgiver, men det er alligevel ikke sikkert det er os der skal sælge din virksomhed.

Vi har stor erfaring i værdiansættelse af virksomheder og alle aspekter i en virksomhedshandel. Vi har derfor også et rigtig godt billede af om din virksomhed kan sælges og til hvilken pris. Vi udarbejder rigtig gerne en værdiansættelse, vurderer salgbarheden samt peger på de mest oplagte optimeringstiltag. Men først efter en grundig forventningsafstemning ved vi om vi er de rette til at sælge din virksomhed. Det sker endda også, at vi fraråder dig at sælge virksomheden.

Ring til os på 82 82 07 00 - det starter med en kop kaffe og en fortrolig og uforpligtende snak.

Faqtum M&A's salgsproces

1

Vurderingsfase: Vi tager altid udgangspunkt i ejeren ellers ejernes ønsker og præferencer og en grundig vurdering af jeres virksomhed på de første møder. Med baggrund i vores tilegnede viden og vores egne analyser, udarbejder vi en tilnærmet vurdering af salgspotentialet. Dette inkluderer værdiansættelsesmetoder, en estimeret salgsværdi og en forventet tidshorisont for salgsprocessen.

2

Virksomhedsprospekt: Vi udarbejder et detaljeret virksomhedsprospekt, som udgør det materiale køberne vil modtage (efter at have underskrevet en fortroligheds erklæring). Dette dokument omfatter analyser af virksomheden, markedet, industrien, værdikæden, de finansielle forhold, fremtidsudsigter (prognoser), samt en risikovurdering.

3

Identifikation af køberfelt: Vi udarbejder en liste over potentielle købere komplet med kontaktinformation og historik. Afhængig af sælgers præferencer indeholder køberfeltet både industrielle køber, finansielle købere, family offices og investeringsselskaber. Denne liste gennemgår vi med jer som sælgere, således at vi er enige om køberfeltet og prioritering heraf.

4

Optimering og klargøring til salg: Forud for due diligence-processen, foreslår vi relevante optimeringstiltag og opretter et virtuelt datarum til relevante købere. Dette datarum anvendes til at indsamle nødvendige selskabsdokumenter, som er afgørende for købers analyse af virksomheden.

5

Salgsproces og due diligence: Salget initieres af et dedikeret team fra Faqtum M&A. Ledelsen i den sælgende virksomhed modtager løbende opdateringer på processen. Interesserede købere opfordres til at underskrive en fortrolighedserklæring (NDA), og efter modtagelse af indikative bud, tilbydes udvalgte købere møder med ledelsen. Efter bekræftet interesse, vil en eller flere køber få adgang til en due diligence proces. underlagt en non-solicitation klausul.

Vil du vide mere?

Dit første møde med Faqtum rådgiverne er nok lidt anderledes, end du forventer. Vi lytter mere end vi taler, det er sjældent du fanger os med et slips og vi tager os ikke betalt for at høre om din virksomhed.

Loading ...